Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bejelentkezett Fabregasért a Manchester City

Azután, hogy a Manchester City bebiztosította a bajnokságban a Bajnokok Ligáját érő 4. helyét, Roberto Mancini a nyári bevásároló listájának elejére írta fel az Arsenal spanyol középpályás, Cesc Fabregas nevét.

A keddi, Tottenham elleni 1-0-ás győzelem után biztossá vált, idén végre a PL első négy csapata között foglal majd helyet a City is, ezzel zárva ki az „örökös tagnak” számító, ám idén rendkívül gyengélkedő Liverpoolt. A tréner a mérkőzés után döntött úgy, nyáron megszerzi együttesének Fabregast.

A City 2008-as tulajdonosváltása óta Mansour elképesztő összegeket tolt be a csapatba, s ennek hatása idén végre érződik is. A BL indulás megszerzésével újabb nagy pénzek elköltése várható, s a Tottenham elleni siker után Mancini a „kit szeretnének megvásárolni” kérdésre Cesc Fabregas nevével válaszolt. A középpályás nyáron elhagyhatja az Ágyúsokat, aki Spanyolországon gondolkodik, s a Barcelona mellett állítólag a Real Madrid is bejelentkezett a játékosért.

A Manchester City viszont bármekkora összeget hajlandó kiadni Fabregasért, az Arsenalnak viszont nem érné meg egy olyan csapatnak eladni, ami veszélyt jelenthet a jövő évi bajnoki cím megszerzésére.

0 Tovább

Kiásták a csatabárdot az Arsenalnál

Beindult az üzengetés az Arsenal csapatában. A vasárnapi, 1-1-re végződő Liverpool elleni döntetlen után érthető volt, hogy az Ágyúsoknál mindenkinek rossz a szájíze, hisz a két pont elvesztése könnyen a bajnokságba is kerülhet. Persze akkor még nem voltunk túl a Newcastle – Manchester meccsen, ahol szintén ikszelt a két együttes, így a remény továbbra is életben maradt. A dolog azonban nem múlhat el nyomtalanul.

Fabregas és van Persie is kifakadt a mérkőzés után. Előbbi egy spanyol lapnak, míg a holland az Arsenal Tv-nek adott nyilatkozatában szólt be Wengernek. Szerintük ugyanis az Arsenal – bár tényleg szép focit játszik, - a játékstílusa miatt nem nyer most már jó ideje semmit, s az sem mellékes, hogy régóta nem vásárolt a klub világklasszis játékost. Szó mi szó, a Bergkamp-Henry éra már nagyon nem most volt, Fabregas még kezdő ifiként szerepelt az együttesben, amikor a nagyok aktív pályafutásuk végéhez közeledtek. A helyzet az, hogy nehéz lenne velük vitatkozni.

A kérdés sokkal inkább az, hogy az elhangzott mondatokkal kinek szerettek volna üzenni? Mert egyrészről az üzenet szólhatott Wengernek, amiért már évek óta képtelen letenni egy trófeát az asztalra, másrészről viszont az új tulajdonosnak is, aki talán jobban hajlik majd a vérfrissítésre.

A csapatban egyébként nyugalom van, s igyekeznek majd mindent beleadni a Tottenham elleni mérkőzésen, hogy végül 3 ponttal távozhassanak a vendégségből.

0 Tovább

Walcott kihagyja a döntőt!

A tegnapi Stoke elleni bajnokin két játékost is kénytelen volt lecserélni a mester: Fabregast és Walcottot. Az angol és a spanyol is sérülés miatt volt kénytelen elhagyni a pályát, az állapotukról Wenger nyilatkozott az arsenal.com-nak.

„Fabregas térdsérülést szenvedett. Egyelőre nem tudni, mennyire komoly a dolog, az biztos, hogy okosabbak csak holnap leszünk. Ami viszont Walcottot illeti, őt bokaficam miatt kellett lehozni, így az már biztos, a vasárnapi Ligakupa döntőben nem láthatjuk őt játszani. Hogy meddig leszünk kénytelenek őt nélkülözni, az egyelőre megjósolhatatlan” – mondta el a francia.

0 Tovább

"A szívünkkel játszunk a visszavágón"

Egy percre sincs megállás, folyik a játék tovább. Még nem telt el két nap azóta, hogy a Barcelona csapatát sikerült megverni az Emirates-ben, máris újabb összecsapásra készül az együttes: az FA kupában a soron következő ellenfél szerepét ezúttal a Leyton Orient tölti majd be. A szerdai BL győzelem azonban továbbra is ott van a fejekben, hisz nem mindennapi teljesítmény volt megfordítani az eredményt.

Djourou az arsenal.com-nak adott interjújában a fantasztikus jelzővel aposztrofálta azt az élményt, milyen is volt a világ jelenlegi legjobb játékosa, Lionel Messi ellen játszani. „Védőként az egyik legnehezebb dolog játszani. Rengeteget kell mozognod, védeni a területet elöl, hátul és a széleken, mindezt úgy, hogy végig maximálisan koncentrálj. Messi ellen fantasztikus volt a pályán lenni, de rajta kívül még sok más, hasonló kvalitású emberre kellett figyelni, mint Pedro vagy Iniesta. Az egész csapatra ügyelni kell” – mondta a védő.

Bendtner úgy érzi, sikerült azt játszaniuk a Barca ellen, amit elterveztek, és a dolog működött is. „Villa korai gólja úgy látszott, keresztül húzza a számításainkat. A csapat azonban nem esett össze, semlegesíteni tudtuk Messit, és végül megfordítottuk az eredményt a második félidőben” – nyilatkozta a dán.

„Tudtuk, hogy a katalánok sokat játszanak középen, ezért próbáltuk őket a szélekre szorítani, a beadásaik ugyanis kevésbé veszélyesek. Ha a Nou Camp-ban ki tudjuk harcolni a továbbjutást, a BL negyeddöntőt biztosan hozni fogjuk. Persze tisztában vagyok vele, hogy ezt könnyebb mondani, mint megtenni” – tette hozzá.

Fabregas élete eddigi legjobb meccsének nevezte a szerdai összecsapást. „Nagy győzelem volt ez” – jellemezte. „Nálunk volt a labda, küzdöttek érte, náluk volt a labda, küzdöttünk érte. Soha nem játszottam még olyan meccsen, ahol a két csapat tudása ennyire közel lett volna egymáshoz” - mondta a spanyol. „Hogy mi lesz a visszavágó vége, azt egyenlőre nem lehet tudni. Az viszont biztos, hogy győzni megyünk oda, támadni fogunk, és szívünket adjuk a játékhoz” – tette hozzá Fabregas.

0 Tovább

Arsenal

blogavatar

Hírek és vélemények az Arsenalról egy drukker szemén keresztül. Történesek napról napra. Go, Gunners!

Utolsó kommentek