Azután, hogy a Manchester City bebiztosította a bajnokságban a Bajnokok Ligáját érő 4. helyét, Roberto Mancini a nyári bevásároló listájának elejére írta fel az Arsenal spanyol középpályás, Cesc Fabregas nevét.

A keddi, Tottenham elleni 1-0-ás győzelem után biztossá vált, idén végre a PL első négy csapata között foglal majd helyet a City is, ezzel zárva ki az „örökös tagnak” számító, ám idén rendkívül gyengélkedő Liverpoolt. A tréner a mérkőzés után döntött úgy, nyáron megszerzi együttesének Fabregast.

A City 2008-as tulajdonosváltása óta Mansour elképesztő összegeket tolt be a csapatba, s ennek hatása idén végre érződik is. A BL indulás megszerzésével újabb nagy pénzek elköltése várható, s a Tottenham elleni siker után Mancini a „kit szeretnének megvásárolni” kérdésre Cesc Fabregas nevével válaszolt. A középpályás nyáron elhagyhatja az Ágyúsokat, aki Spanyolországon gondolkodik, s a Barcelona mellett állítólag a Real Madrid is bejelentkezett a játékosért.

A Manchester City viszont bármekkora összeget hajlandó kiadni Fabregasért, az Arsenalnak viszont nem érné meg egy olyan csapatnak eladni, ami veszélyt jelenthet a jövő évi bajnoki cím megszerzésére.