Az Ágyúsok szempontjából ma két sosdöntő mérkőzést is rendeznek a Premier League mostani fordulójában. Az egyiken kedvenceink játszanak a Stoke City vendégeként, míg a másik a lefújás után kezdődik, s ahol a két bajnoki rivális: a Manchester United és a Chelsea csap majd össze. Kedvenceink ma 15 órától lépnek pályára, amit a blog élőben közvetít majd!

Így első nekifutásra azt mondanám, az Arsenalnak lesz ma a legkönnyebb dolga. Idén már találkozott a két csapat, február 23-án, s akkor az Ágyúsok hazai pályán győztek. Akkor 1-0 lett a végeredmény, de ha ma valaki azt mondja, az észak-londoni csapat ma is így hozza a 3 pontot, azt kérdezném meg, mit és hol kell aláírni. A Stoke jelenleg a bajnoki tabella 12. helyén áll, ám a motivációja mindenképp meg lesz mára (is): egy esetleges győzelemmel ugyanis a 8. helyre léphet fel, megelőzve a Sunderland, a Newcastle, a Fulham és a Bolton csapatát is. Igaz, pontbéli hátrányának és a hátralévő mérkőzések számának köszönhetően ennél jobb helyre már nem kerülhet idén.

Az Arsenal ellenben továbbra is a bajnoki címért küzd (ki gondolta volna, hogy 3 mérkőzéssel a szezon vége előtt még mindig esélyes lehet). Igaz, ezalatt a 3 meccs alatt 9 pontot kell begyűjteni, s még akkor sem biztos a siker: hátránya ugyanis 6 pont az éllovas Unitedhez képest.

Ha ma kikap az együttes, akkor már biztosan elbúcsúzhat a bajnoki címtől. Ellenben ha sikerül egy győzelmet kiharcolni, akkor nagyban függ a végjáték a másik két riválistól is. A legideálisabb Arsenal szempontból az lenne, ha a Chelsea és a Manchester ma döntetlent játszana egymással, így ugyanis 1 pontra közelítené meg a kékeket, a Vörös Ördögök előnye, pedig már csak 4 pont lenne. Persze az sem lenne rossz, ha a két csapat közül a Chelsea kerülne ki győztesen ma, akkor csupán 3 pont lenne mindkét gárda fórja. Ez, pedig 2 mérkőzés alatt még simán hozható.

Kérdés persze az is, hogy a United mennyire tartalékolja magát a BL döntőre. A héten tartalékos csapattal ütötte agyon a Schalke 04 együttesét, így feltehető, hogy ma a teljes elsővonalas keretet be tudja majd dobni Sir Alex. A Chelsea számára viszont már nincs veszítni való, így ők sem lesznek rest a legjobbakkal kivonulni a küzdőtérre. De ha minden jól alakul, a gigászok harcából nevető harmadikként kerülhet ki az Arsenal. Persze előtte még el kell „lopni” a 3 pontot a Stoke elől.