Vasárnap délután nagyjából 3 óra leforgása alatt eldőlt, az Arsenal idén sem lesz bajnok. Persze nem csak azért, mert a Stoke City ellen 3-1-re kikaptak kedvenceink, hanem azért sem, mert az elmúlt nagyjából 10 fordulóban adódott lehetőségek közül csupán egyet, a Manchester legyőzését volt képes hozni a csapat. Ez, pedig azt jelenti, hogy az idei szezonban sem, immáron sokadik éve nem nyert semmilyen trófeát a csapat. Ez azért elgondolkodtató.

Az idei 36. bajnoki mérkőzés előtt még úgy tűnt, van némi esély a bajnoki cím megszerzésére. Igaz, ehhez nagyon sok csillagnak kellett volna nagyon jól együtt állnia mindamellett, hogy az Arsenal 3 ponttal távozik a Stoke City otthonából. Ez azonban nem történt meg, ráadásul a United is legyőzte a Chelseat. Ezzel ugyan még nem lettek bajnokok, az viszont már eldőlt, hogy az Arsenal sem. Sőt, még az sem biztos, hogy a második helyen végezhetnek az Ágyúsok, a másik londoni gárda ugyanis az idény vége előtt 2 fordulóval 3 pont előnnyel rendelkezik. Persze ez nem ledolgozhatatlan, ám a vasárnapi formát elnézve bizony nehéz lenne azt mondani, hogy könnyű dolga lesz kedvenc csapatunknak. Arról nem is beszélve, hogy a másik manchesteri csapat, a City is ott lohol az Ágyúsok nyakában, s így még akár a harmadik helyt is elveszítheti a csapat.

A jelen állás szerint viszont nem is biztos, hogy többet érdemelne az Arsenal. A Manchester United elleni lelkesedés és elszántság halvány nyomát sem produkálták a játékosok vasárnap, így, pedig nemhogy bajnokságot, de még BL indulást sem lehet szerezni. Egy ilyen erős bajnokságban semmiképp sem. A Stoke City viszont rendkívül jól játszott. Látványos támadó focit persze ők sem produkáltak, a védelem azonban olyan masszív volt, hogy ott sem átpasszolni, sem átemelni, sem átlőni nem lehetett a labdát. Egy gólt ugyan sikerült ellenük szerezni, ám az sem a támadó sor kreativitásának, mintsem az ellenfél védelmi hibájának volt köszönhető.

A 3-1 egy, a középmezőny alján tanyázó csapattól mindenképp kínos vereség. Kíváncsi vagyok, Stan Kroenke milyen elvárásokat támaszt majd Wenger felé a következő idényben. Ez főleg akkor lesz majd érdekes, ha a legrosszabb forgatókönyv válik majd valóra, és 4. lesz a PL-ben a csapat.

A következő évben muszáj lesz valamit letenni az asztalra (nem is akár mit!), mert Wenger alatt már így is billeg a szék. Egyelőre még nincs igazi veszélyben az állása, de az elégedetlen szurkolók hangja egy esetleges „csúfos” 4. hellyel igen csak hangossá fog válni.