Már csak két forduló van hátra az idei bajnoki kiírásból, ám a csapat számára még mindig maradtak kérdőjelek. Az ugyebár tegnap eldőlt, hogy ki nyeri meg idén a PL-t, és nem is okozott túl nagy meglepetést, hogy a Manchester United. A blog ezúton szeretne gratulálni a Vörös Ördögöknek a 19. bajnoki címükhöz! Az Arsenal azonban még versenyben van a dobogós helyekért, de könnyen lehet, hogy lecsúszik róla.

Ma délután az Aston Villa csapata látogat el az Emiratesbe, és próbálja majd megakadályozni, hogy az Ágyúsok megszerezzék az ezüstöt. Kedvenceink hátránya a második Chelseahoz képest 3 pont, ami két meccs alatt nem tűnik megfordíthatatlan különbségnek. Viszont arról sem szabad megfeledkezni, hogy a jelenleg 4. Manchester City komoly üldözőnek számít, és egy esetleges duplázással könnyen behozhatja a lemaradását. Sőt, matematikailag akár a második helyet is megszerezheti, bár ez igen nagy meglepetés lenne.

A két csapat mindenesetre olyan ellefelekkel csap össze ma - a City, pedig holnap -, akik pontot vagy pontokat raboltak az Ágyúsoktól. A Chelsea ugyanis a Newcastle ellen, míg a kisebbik manchesteri csapat az ellen a Stoke City ellen lép majd pályára, akinek a pofonjába épp egy hete szaladt bele az Arsenal.
Ha a két rivális győzni tud, az Ágyúsok, pedig ismét elszórják az értékes pontokat, akkor könnyen lehet, hogy csak a 4. hely jut idén a csapatnak. Ez, pedig nem csak azért lenne baj, mert ennyit tud teljesíteni a csapat, hanem azért is, mert Fabregas számára könnyen csábítóvá válhat a jelenlegi együttesénél sikeresebb gárda.