Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Utolsó esély a bajnoki címre

Elérkeztünk a bajnokság finishébe. Nem szeretnék olyan közhelyekkel élni, mint hogy „matematikai esélye még mindig van a csapatnak” az első helyre, de az az igazság, hogy egyelőre ez a helyzet. Minden esetre a ma délutáni összecsapáson megmutathatják az Ágyúsok, komolyan gondolják a bajnoki cím megszerzését. Hazai idő szerint 17 órától ugyanis a Liverpool lesz a vendég Londonban.

A héten elég sok minden történt körül. Megjelent a jövő évre várható mez, megtörtént a tulajdonosváltás, illetve egy szomorú esemény: elhunyt a klub egykori tulajdonosa, Danny Fiszman. A mai mérkőzést így minden bizonnyal neki ajánlják majd az Ágyúsok, s remélhetőleg nem csak azt, hanem a győzelmet is.

A Liverpool finoman szólva sem remekel idén a bajnokságban, jelenleg a tabella hatodik helyét foglalják el. Reálisan nézve az 5. hely még az övék lehet, ha minden összejön nekik, akár a negyedik is. Ez viszont azt jelentené, hogy ma az Arsenalt is le kellene győzniük, ami remélhetőleg nagy falat lesz ma nekik. A londoniaknak ugyanakkor egy mérkőzés hátrányuk van a bajnokesélyes Manchester United ellenében, a hátrány azonban 7 pont. Ráadásul úgy, hogy az örök riválissal egyszer még játszani fog a csapat. Ezért is mondhatjuk azt, hogy matematikai esély van a tabella első helyére.

A rivális csapat kedden játszik majd az ellen a Newcastle ellen, s ha a Szarkák hasonló teljesítményt nyújtanak, mint ellenünk, akkor továbbra is élni fog a remény. Előtte azonban mindenképp erre a mérkőzésre kell koncentrálni, minden más csak utána jöhet. Az minden esetre talán biztató előjel lehet, hogy a szezon elején idegenben is 1-1-re volt képes a csapat, így az Emiratesben talán a győzelem sem elképzelhetetlen.

A mérkőzést 17 órától az Arsenal blog is közvetíti!

0 Tovább

Megvannak az új mezek

Az Arsenal a következő szezonban ünnepli majd a klub megalapításának 125. évfordulóját, s a mindig megújulni kívánó csapat ez alkalomból ismét új mezeket tervezetet a Nike-val. A külföldi oldalakra pár napja már kikerültek a képek az új kollekcióról, s úgy néz ki, a legnagyobb változást a vendégszerepléskor viselt szerelés szenvedte el. Így ahogy mondom: szenvedte.

Ami egységes lesz mindhárom mezen, az a címer, illetve annak díszítése. A hazai szereléshez nagyon nem mertek hozzányúlni, igaz, nem is nagyon lehetett.

Az idegenbeli mérkőzések szerelése azonban gyökeresen meg fog változni, legalább is nagyon jó esély van rá, a mezek ugyanis már véglegesnek tekinthetők. Az eddigi aranysárga felső helyett most egy ferdén színezett sötétkék-világoskék kombóval álltak elő. Mindamellett, hogy a mostani második szerelés sokkal szebb, nem mondható újnak ez a változat, a csapatnak ugyanis volt már ehhez nagyon hasonló felsője, méghozzá az 1995/1996-os szezonban (ami a jobb oldali képen látható).

A harmadik szerelés szintén megváltozott, a jelenlegi kék alapon fehér csíkos mez helyett most ennek fordítottját kapják majd a játékosok: fehér alapon kék csíkozással – és természetesen a klub címerével.

Az alapötlet jónak mondható, de ha már mindenáron ezek között kellene választani, a második és harmadik szerelés sorrendjét megcserélném, s idegenben fehérben küldeném pályára a játékosokat. Bár szerintem a kék szerelés úgy ahogy van, kuka.

0 Tovább

Elhunyt Danny Fiszman

Danny Fiszman, az Arsenal volt tulajdonosa hosszan tartó súlyos betegség után, életének 66. évében elhunyt. A gyászhírt a klub hivatalos honlapján tette közzé. Danny, aki 1992 óta volt a klub igazgatóságának tagja, az egyik legjobban tisztelt és szeretett ember volt az Ágyúsoknál.

Igazgatótagságának évei alatt a rendkívül sikeres üzletember az Arsenal iránt érzett feltétlen szeretetéről tett tanúbizonyságot, s az egyik legbefolyásosabb személy volt a klubnál. Jelentős szerepet játszott abban is, hogy a csapat a Highbury-ből a jelenlegi arénájába költözhessen, s fáradhatatlanul dolgozott azon is, hogy az új stadion a világ egyik legjobbja lehessen.

„Danny egy rendkívüli üzletember, úriember és teljes szívű Arsenal drukker volt” – emlékezett meg róla Peter Hill-Wood, a klub jelenlegi elnöke. „Mély fájdalommal értesültünk drága barátunk, Danny halálhíréről. Hangja, jelenléte és bölcsessége jellemzően áthatotta az egész klubot. Mindenki szerette, s nagyon fog hiányozni nekünk. Az Arsenal örökre hálás lesz ötleteiért és közreműködéséért, mellyel hozzásegítette a csapatot, hogy beköltözhessenek az új stadionba. Részvétünket fejezzük ki feleségének Sally-nek, családjának és barátainak. Eltávozott a szeretett férj, apa, nagyapa, s a rendkívüli barát.”

0 Tovább

Ki az a Stan Kroenke?

Hétfőn megszületett a döntés, azóta pedig a világ sport- és üzleti sajtója erről beszél: az Arsenalnak új tulajdonosa van, Stan Kroenke személyében. Az amerikai milliárdos a részvények több mint 60 százalékát szerezte meg, s ezzel ő lett a londoni klub feje. De kis ez az úriember? Ennek járt utána picit az Arsenal blog.

Az idén 64 éves Stan Kroenke 1947. július 29-én látta meg a napvilágot a Missouri állambéli Columbia városában. Cégét, melyen keresztül az Arsenal klub részvényeit is vásárolta, 1983-ban alapította, s jelenleg a Kroenke Sports Enterprise (KSE) nevet viseli. Felesége az az Ann Walton, akinek édesapja az a Bud Walton, aki a világ egyik legnagyobb üzletláncának, a Wal-Mart-nak a társalapítója. A milliárdos üzletembernek nem az Arsenal az első nagy volumenű „befektetése” a sport terén. Kroenke ugyanis jelen pillanatban az USA-ban másik 5 együttesben is érdekelt, méghozzá nem is akár milyen mértékben.

Az egyik ilyen csapat a St. Louis Rams, melyben 40 százalékos részaránnyal rendelkezik, s 1995 óta van érdekeltsége a klubban. Az együttes az Amerikai Futball Liga, azaz az NFL szereplője, s 2000-ben története során először meg is nyerte a szezont.

A tulajdonosi „ötös fogat” második tagja az a Denver Nuggets, amely az NBA-ben lép pályára évről évre. Kroenke 2000-ben csatlakozott a klub életéhez, s azóta nem kevesebb mint 275 millió fontot költött a csapatra és a stadionra, a Pepsi Centerre.

A skálát tovább színesíti egy újabb nagy csapat, méghozzá a Colorado Avalanche, ahova szintén 2000-be vásárolta be magát, méghozzá a Denver Nuggets-üzlet részeként. A klub ebben az évben meg is nyerte a Stanley Cup-ot, ami gyakorlatilag az NHL kiírás abszolút első helyét jelenti.

Továbbra is Coloradoban maradva további két, innen „származó” együttes életébe is „belecsöppent” Kroenke. A kisebbik a Colorado Mammoths, mely tulajdonosának 2004. óta mondhatja magát, s amely az NLL, vagyis az Amerikai Lacrosse Liga 2006-os győztese. A másik csapat, pedig az a Colorado Rapids, melyhez szintén 2004. óta fűzik tulajdonosi szálak. A Rapids az amerikában „soccernek” nevezett sportot űzi, mely egyet jelent a mi általunk ismert futballal. Kroenke 2007-ben mintegy 80 millió fontot költött el a csapat új stadionjára, s amely azóta már megnyerte az MLS-t (amerikában az MLS a helyi focibajnokság), 2010-ben, pedig az MLS keleti csoportjában végzett az első helyen.

Az Arsenal tehát nem az első fociklub, melyben érdekelt az amerikai. Az viszont egészen biztos, hogy eddig akármelyik csapatba is fektetett, az előbb vagy utóbb, de sikeres volt a sportágában. Az Ágyúsokra, pedig külön ráférne a siker, hisz legutóbbi trófeájukat már 6 éve szerezték meg.

0 Tovább

Amerikai tulajdonosa lett az Arsenalnak

Április 11-e óta Stan Kroenke személyében új tulajdonosa van az Arsenal csapatának, miután az amerikai üzletember tető alá hozta a részvények felvásárlását, így téve szert az abszolút többségre.

A Kroenke Sports Enterprise (KSE) először 2007-ben fektett a klubba, akkor még "csak" 9,9 százaléknyi részvényt birtokolt. Hétfőn azonban nyélbe ütötték a nagyszabású üzletet, így Kroenke most már 62,89 százalékkal rendelkezik. A KSE az eddig többségi részt birtokló két tulajdonos, Danny Fiszman és Nina Bracewell-Smith részvényeire tett ajánlatot, s ezeket megvásárolva vált a klub tulajdonosává. Az Arsenal jelenlegi értékét nagyjából 731 millió fontra becsülik.

Az Ágyúsok a 2005-ös FA-kupa győzelem óta nyeretlenek, már ami a trófeákat illeti. Kroenke abszolút támogatásáról biztosította Wengert és megígérte, elhozza a sikert a londoni csapat számára.

0 Tovább

Arsenal

blogavatar

Hírek és vélemények az Arsenalról egy drukker szemén keresztül. Történesek napról napra. Go, Gunners!

Utolsó kommentek