Vége, ennyi, finito. Nagyjából így lehetne röviden összefoglalni azt, a Bolton elleni mérkőzés elvesztése mit is jelent a bajnoki címre nézve. A helyzet ugyanis az, hogy ugyan az történt, ami az elmúlt alkalmak mindegyikében: hiába küzdött az Arsenal, hiába alakított ki helyzeteket, a befejezés sosem sikerült, s ez újabb pontokba került: jelen esetben háromba. Ezúttal azonban nem csak a pontokat veszítették el kedvenceink.

Wenger kijelentése, mely szerint ebben az idényben akár mind a négy trófea megszerezhető, hamar megcáfolódott. Először a hazai kupák, majd a BL továbbjutás úszott el, ma, pedig az utolsó szalmaszál, a bajnoki cím is. A Bolton ugyanis az utolsó pillanatban, 2-1-re győzte le az Ágyúsokat, ez pedig azt jelenti, hogy jelenleg egyenlő mérkőzésszámmal, és 9-et több ponttal vezeti a tabellát a Manchester United. Wenger az egész mérkőzés alatt ideges volt, de azt hiszem, ez most a legkevesebb.

Noha az új tulajdonos, Stan Kroenke teljes körű támogatásáról biztosította a francia edzőt, eljött az ideje annak, hogy felmerüljön a kérdés: vajon így lesz ez a következő időszakban is? Wenger ugyanis azt hangoztatta, hogy a jelenlegi taktikán nem szeretne változtatni, vagyis nem szeretne sok pénzért új játékosokat vásárolni. Ez, pedig nagyon úgy tűnik, hogy meddő taktika. Mert bár rendre ott van a klub minden évben a győzelemért folytatott harcban, az eredmények csak nem jönnek.

A mai találkozón az Ágyúsok számítottak esélyesnek, ám a Bolton szerezte meg a vezetést, egy szögletből befejelt találattal. A csapat ekkor ébredt fel igazán, s bár rohamozta az ellenfelet, csak kapufáig jutott el. A második félidő ráadásul úgy tűnt, ismét a Boltoné lesz, a 46. percben ugyanis tizenegyest ítélt a játékvezető egy erősen vitatható szituáció miatt. Szczesny azonban megtette, amit meglehetett, s hárította a büntetőt, így tovább éltek a remények. Van Persie ráadásul egy perccel később megszerezte az egyenlítő találatot is, így ismét csak az Arsenal számított a favoritnak. A labda sokkal többet volt a londoni játékosoknál, a mezőnyfölényt viszont nem sikerült újabb gólra váltani, s ez meg is bosszulta magát: a 91. percben jött egy újabb szöglet, egy újabb fejes és egy újabb hazai gól, ezzel döntve el a találkozót, s pecsételve meg az Arsenal idei bajnoki címének sorsát.

Ráadásul a következő mérkőzést a Manchester ellen vívja az együttes az Emirates-ben, s ha ott nem sikerül legyőzni őket, a Vörös Ördögök nálunk ünnepelhetik az bajnoki címüket. Nekünk, pedig nem marad más, csak a keserű pirula. Ismét.