Azt állítani azért túlzás lenne, hogy a Leyton Orient elleni mérkőzés edzőmeccs volt, minden estere az tény, hogy simán született meg a papírforma eredmény. A harmadosztályú együttes nagyon szimpatikusan játszott, a 90 perc alatt kiosztott sárgalapok száma, pedig nem tükrözi azt, hogy egyébként mennyire sportszerű volt a találkozó. A végeredmény 5-0, de mit is jelent ez az Ágyúsoknak?

Először is azt, hogy március 12-én jöhet az FA kupa 6. fordulója, ahol az ellenfél az örök rivális Manchester United lesz. A mérkőzés egész biztosan nem lesz sétagalopp, már akkor sem, ha csak azt vesszük, hogy az Old Traffordon rendezik meg. A találkozó ugyanakkor jóval több lehet, mint egy „sima” kupamérkőzés. A bajnokság alakulása miatt – főleg, ha a szombati, Sunderland elleni meccset hozza az Arsenal, - presztizskérdés is lesz, hogy ott ki hagyja el győztesen a pályát. Ha ugyanis a március 5-i bajnokin sikerül győznie a londoni csapatnak, akkor az éllovas Manchester előnye mindösszesen egy pontra fog olvadni ellenünk. Így a március 12-i találkozó egy „erődemonstráció” is lehet, megmutatva a másiknak, mire számíthat a hátralévő mérkőzéseken.

Persze ahhoz még „túl kell lenni” a március 8-i Barcelona elleni találkozón is, ami szintén nem lesz egy egyszerű menet, főleg, hogy idegenben játszik majd az Arsenal. Az FA kupa 6. fordulója, pedig 4 nappal lesz később, ami alatt nem biztos, hogy a játékosok kellőképpen tudják kipihenni magukat – az esetleges sérülésekről már nem is beszélve.

Adva van még ugyanakkor az is, hogy a focinak van az a különlegessége, hogy amelyik csapat egy mérkőzést nagy fölénnyel tud megnyerni, az a következőn szenved, vagy kikap, sőt lehet, hogy be sem talál az ellenfél kapujába. Kérdés, hogy ez most is így lesz-e, tekintve, hogy a Leyton-t 5-0-ra sikerült legyűrni? És ha így lesz, akkor az melyik összecsapáson következhet be? A Sunderland ellen, a Barcelona otthonában, netán a manchesteri vendégszerepléskor? Egyáltalán nem mindegy, hisz mindegyik találkozó kulcsfontosságúnak nevezhető. A bajnokságban ugyan még lehet majd javítani, de az idő szűke miatt már erre is egyre kevesebb lehetőség van.

Kíváncsian várjuk tehát az elkövetkező egy-két hét találkozóit. Egy biztos: nagy izgalmaknak nézünk elébe, és hogy unatkozni nem fogunk, arra akár mérget is vehetünk. Na jó, azt azért mégse.