Azt kell, hogy mondjam, minden várakozást felül múlt a szerdai Tottenham – Arsenal mérkőzés. Pozitív és negatív értelemben egyaránt. Igazi rangadóhoz méltó meccset játszottak a csapatok, s a sárgalapok száma ellenére igazán sportszerű volt az összecsapás.

Elképesztő irammal kezdődött a találkozó, a Tottenham és az Arsenal is nyílt sisakkal vonultak ki a gyepre. Kedvenceink már az 5. percben előnyhöz jutottak egy remek összjátékot követően, s Walcott nem hibázta el a ziccert. Az öröm azonban nem tarthatott sokáig: 2 perc múlva válaszoltak a házigazdák is, van der Vaart talált be az Ágyúsok kapujába. Az iram ezek után sem hagyott alább, s Nasi vállalkozó kedvének helyességét a 12. perceben szerzett találata is igazolta: 20 méterről, két védő lábai között lőtt hatalmas gólt. Az eredmény nem is alakulhatott volna jobban, a 3 pont ugyanis a bajnoki győzelem reményét tartotta életette volna tovább. Az első félidő hajrájában aztán jött egy újabb Hotspur támadás, melynek vége egy újabb hazai találat lett, s így 2-3-as eredménnyel mehettek szünetre a csapatok.

A második félidő elején aztán gyorsan sikerült 2 sárgalapot is összegyűjtenie az Arsenalnak, ami azt mutatta, igen is győzni akar a Tottenham. Szczesny azonban óriási formában végett az egész találkozó alatt, annak ellenére, hogy a 70. percben tizenegyest ítéltek ellene, amit van der Vaart be is vágott, így alakítva ki a 3-3-as későbbi végeredményt. A hajrában már egyik csapat sem tudott újabb gólt szerezni, így 90 percnyi játék után 1-1 ponttal mehettek haza a játékosok.

Mindez azt jelenti, hogy most már tényleg csak a Manchester United bakija emelheti első helyre az Arsenalt. De egyelőre úgy néz ki, idén is trófea nélkül marad a csapat.