Alig telt el pár nap, s a hétközi forduló után ma újabb mérkőzést játszanak kedvenceink. A szerdai 3-3-ra végződött Tottenham elleni bajnoki után ma ismét idegenben lép pályára az Arsenal, ezúttal A Bolton Wanderers otthonában. Lássuk csak, mi várható az összecsapástól, melyet a blog természetesen élőben közvetít hazai idő szerint 17 órától!

A Manchester United már tegnap fogadta az Evertont, s nem tette meg azt a szívességet, hogy pontokat szórjon el a bajnoki hajrában. A Chelsea, pedig egy kör előnnyel ugyan, de három ponttal ugrott az Arsenal elé, így jelenleg a tabella második helyén áll. Ez annyit jelent, hogy ma este kötelező a győzelem az Ágyúsok számára. Ez elsőre sima papírformának mondható, az őszi találkozón ugyanis 4-1-re sikerült őket „legyűrni”, igaz, akkor hazai pályán.

De nem csak a vendégszereplés miatt lehet nehéz a ma esti mérkőzés: a teher továbbra is nagy a csapaton, s most, hogy a Manchester és a Chelsea is 3 pontot szerzett, nekünk is muszáj lesz győzni, ha a bajnoki címre áhítunk. Az éllovashoz képest ugyanis 9 pont a lemaradás, így ha ezt az estét hozzuk, valamint őket is legyőzzük, még mindig lesz 3 pont differencia. Most látszódik csak igazán, mennyire jól jönnének az eddig elszórt pontok.

Persze a múlton keseregni fölösleges, ha a csapat nem a jelenben él, nem is képes jó játékot nyújtani. Márpedig ma este erre lesz szükség. Ha ma este nem győz a csapat, a Manchester elméletileg bajnokká válik, 9 pontot ugyanis már nehéz lenne behozni 4 forduló alatt. Nem lehetetlen, csak nagyon nehéz. Főleg, hogy ehhez nem az Arsenal jó játéka, hanem a rivális betlizése szükséges. De ma este hazai idő szerint 17 órától minden el fog dőlni.